Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
Українські підприємці обговорили, як відновити бізнес після карантину

Представники бізнесу та влади обговорили необхідність введення стимулів, які допоможуть компаніям швидше відновитися після карантинних обмежень і забезпечити надходження до бюджету. У зустрічі взяли участь власники бізнесу із ресторанної сфери, сфери розваг та роздрібної торгівлі. З боку влади на зустрічі були присутні представники Державної податкової служби України.

Власник мережі «Ресторани Гусовських», координатор Правління Національної ресторанної асоціації України Сергій Гусовський наголосив, що ключова потреба у його сфері діяльності – це передбачуваність карантинних обмежень. Саме через відсутність передбачуваності в Україні торік закрилося до 30% закладів громадського харчування.

«Рішення держави мають бути прорахованими і раціональними. Однак усі ми пам’ятаємо такі приклади як карантин вихідного дня або обмеження роботи закладів до десятої вечора. Перестороги щодо скупчення людей через пандемію у ресторанах та кафе були абсолютною протилежністю того, що відбувалося у громадському транспорті», – зазначив Сергій Гусовський.

Він також підкреслив важливість координації дій центральних та місцевих органів влади. Також він повідомив, що ресторанна галузь ініціювала перегляд оподаткування: наразі у Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкт, який пропонує зменшити ставку ПДВ для ресторанів з 20% до 7%.

Сергія Гусовського підтримали й інші представники бізнесу. Зокрема, директорка Спілки українських підприємців Катерина Глазкова наголосила, що в кризові часи саме бізнес є опорою держави, адже він сплачує податки та наповнює бюджет.

«Дуже важливо мати діалог бізнесу і держави та говорити про кроки, необхідні бізнесу, аби щонайменше – втриматись у ці часи, а щонайбільше – розвиватись далі, утримувати персонал та наповнювати бюджети всіх рівнів. Від того, як наповнюється бюджет, залежить стабільність ситуації, а також економічний і соціальний успіх країни», – зазначила Катерина Глазкова.

Водночас перший заступник Голови Державної податкової служби України Наталія Рубан, коментуючи виступи підприємців, зазначила, що усі пропозиції за підсумками зустрічі будуть передані першому віце-прем’єр-міністру – міністру економіки Олексію Любченку.

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям