Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
Українські вина гідні перших шпальт винних карт багатьох ресторанів

28 вересня відбулась друга зустріч в рамках проекту НРАУ "Підтримай українське", координатор проекту Олег Кравченко - сомельє, співвласника Win Bar, Київ. Гостем зустрічі став Іван Васильович Плачков - відомий український винороб, власник торгової марки «Колоніст», який розповів історію створення виноробні, її унікальність та надбання, поділився досвідом роботи під час війни.

Насправді Іван Васильович – це людина-легенда, відомий політик, держслужбовець, міністр, енергетик, але найбільш натхненна справа його життя – це виноробство, яке продовжується в його родині вже не одне покоління. І в цій галузі Іван Васильович досягнув надзвичайних успіхів, започаткувавши у 2005 році сімейну виноробню «Колоніст» та запровадивши багато цікавих речей у виноробстві, які потім перейняли й інші українські винороби.
Виноробня «Колоніст» виготовляє різні лінійки вин: ігристе класичне, напівсухий рислінг, останній дуже популярний в ресторанах, лінійки моносортових вин таких, як «Мерло», «Каберне», також лінійка «Висока гама», в якій вдало поєднуються різні сорти винограду. Що стосується червоних вин, то ці вина можуть зберігатися більше 10 років і з часом набувати ще більшої цінності та витонченості смаку і аромату. Крім того «Колоніст» пропонує рестораторам придбати «Вінтаж» та створити унікальне вино саме для їхнього закладу, вино буде витримуватися в окремій бочці, а розливатиметься у пляшки лише тоді, коли його смак сподобається вам найбільше. У ТМ «Колоніст» є й лінійка кріплених та солодких вин. Окремо можна замовити та провести дегустацію для гостей вашого закладу. 
«Колоніст» створює бренд українського вина, виготовляючи його із винограду українських сортів: Сухолиманський білий та Одеський чорний, які були розроблені Українським Інститутом виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова. А їхні вина представлені не лише у найкращих ресторанах та на полицях магазинів в Україні, а й у Франції, Великобританії та Польщі. До того ж ці вина були двічі представлені у Парламенті Великобританії, у посольствах Бельгії, Франції, Польщі, Болгарії, Греції та Німеччини. 
ТМ «Колоніст» пропагує високу культуру споживання вин, адже вживання саме цього алкогольного напою є свідченням цивілізованості та освіченості суспільства, а виноградна лоза є унікальним і неперевершеним у своїй досконалості творінням природи. Як колись влучно сказав Луї Пастер «У пляшці вина більше філософії, ніж у всіх книгах світу», натякаючи, напевно, на те, який складний й інтелектуально гідний шлях проходить винороб від виноградного зернятка до неперевершеного букету й аромату у вашому келиху.

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям