Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
Українським ресторанам можуть знизити податок на додану вартість

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України. Зміни мають зменшити ставку податку на додану вартість для сфери ресторанного господарства і надання кейтерингових послуг з 20% до 7%.

Ініціатором закону виступив народний депутат Олексій Леонов, співвласник мережі Pizza&Grill та ресторану Slow Piggy в Одесі. Співавторами законопроекту стали тридцять народних депутатів з різних фракцій і депутатських груп ВР.

У законопроекті відмічається, що ресторанний бізнес складає великий відсоток ВПП в Україні, оскільки створює робочі місця і залучає потоки грошових коштів у державний бюджет. Проте через пандемію COVID-19 і введення карантинних обмежень бізнес у сфері ресторанного господарства несе величезні втрати.

«Висока ставка ПДВ у розмірі 20% у період пандемії призводить до нерентабельності та закриття закладів харчування», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У зв’язку з цим автори законопроекту просять про зниження ставки ПДВ до 7%. За їхніми словами, зниження ставки ПДВ забезпечить не лише прозоре стовідсоткове виконання бюджету в частині податкових надходжень, а й дозволить контролювати динаміку ВВП.

«Прийняття законопроекту сприятиме збільшенню обігових коштів у сфері ресторанного бізнесу та надання кейтерингових послуг, які будуть спрямовані на утримання та розвиток даної галузі, а також збереження робочих місць», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям