Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
«Ресторанне рагу» про SMM у ресторані

Шановні ресторатори! Ми продовжуємо ділитись цікавими рекомендаціями від спікерів клубу "Ресторанне рагу" на тему маркетингу та комунікацій в ресторанному бізнесі.

Анна та Олександр Гурченко, SMM спеціалісти з досвідом ведення більше 100 проектів розповіли, яких помилок слід уникати власникам бізнесів при веденні соціальних мереж ресторанних закладів.
1. Не варто на 100% делегувати свої соцмережі SMM спеціалісту і сподіватися, що він буде думати про ваш бізнес цілодобово. Тільки власник знає свій бізнес найкраще, тому делегувати слід з мудрістю і перевіряти кожного місяця. 
2. Але треба й довіряти SMM спеціалісту, прислухатися до його ідей, а в кінці місяця просити звіт про роботу й успіхи. 
3. Не слід чекати від SMM продажів, не проаналізувавши свій продукт та роботу персоналу.
4. Не делегувати соцмережі адміністратору чи офіціанту, треба розділяти професії, але залучати персонал до зйомок відеоматеріалу.
5. Слід постійно створювати свіжий, актуальний контент, окремо готувати їжу для фото, виділяючи на це бюджет.
Сьогодні найбільшої популярності у соцмережах набирають розмовні Reels, розмовляти можна про будь-що, але недовго, люди цінують свій час. Відео має бути динамічним, класно змонтованим. Також важлива естетика. Люди із задоволенням переглядають процес приготування їжі або тестування страв, коли у кадрі розламується навпіл хрусткий круассана або апетитний бургер, захоплюючи глядача своїм смаком з екрану. 
Треба пам’ятати, що SMM для ресторанів – це не про продажі, а про популяризацію. Клієнти спочатку підпишуться, погортають, поставлять лайки, а потім тільки прийдуть у заклад. Якщо це пост про тематичний вечір, то можна залучити гостей, використовуючи таргетовану рекламу. Можна також здійснювати просування через лідерів думок.
Якісна робота SMM спеціаліста визначається не тільки новими підписниками та лайками, а й збільшенням потоку гостей. Для цього треба відслідковувати, звідки приходять нові гості, робити опитування в сторіз, а також моніторити звернення в директ про бронювання столиків. Контент має залучати гостей. Також доведеться працювати з хейтом, відповідати на негативні коментарі, але якщо дізнатись, що не сподобалось і якось виправитись, це додасть довіри до вашого бренду.
Додаємо посилання на соцмережі спікерів:
Анна та Олександр Гурченко, SMM спеціалісти з досвідом ведення більше 100 проектів
https://www.instagram.com/anisimowa_a/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
https://www.instagram.com/oleksandrgurchenko/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям