Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
Найкращий сир, найкращі бари, найкращий український алкоголь: дайджест гастрономічних новин

Національна ресторанна асоціація України продовжує слідкувати за подіями у гастрономічній сфері та переповідає найцікавіші з них.

В іспанському місті Ов’єдо відбувся глобальний зліт сироварів із усього світу World Cheese. У рамках події визначили Найкращий сир світу 2021 року. Нагороду World Cheese Awards 2021 року отримав м’який свіжевитриманий козячий сир під назвою Olavidia від іспанського сироварного бренду Quesos y Besos. Друге місце посів французький сир Fromagerie Berthaut, витриманий у спирті Marc de Bourgogne. 
Загалом у конкурсі брали участь 45 сирів від сироварів із різних куточків світу. Україну на конкурсі сирів представляв сир від виробника фермерських сирів «Доообра ферма». До складу журі конкурсу увійшло 250 осіб, серед яких технологи, продавці сирів, кухарі та сомельє. Вони оцінюють зовнішній вигляд сирів, як кірки, так і самого продукту, аромат, консистенцію та текстуру, але найбільша увага приділяється, звичайно ж, смаковим якостям. 
Тим часом щорічний рейтинг Top 500 Bars назвав Найкращі бари з першої сотні, які варто відвідати у 2022 році. Очолив сотню найкращих лондонський бар Connaught Bar. Автори рейтингу похвалили бар, яким керують міксологи Аго Перроне та Джорджіо Баргіані, за вміле поєднання чудових напоїв з коктейльною класикою. Друге місце посів сингапурський бар Jigger&Pony, а третє бар Atlas також із Сингапуру. У першій десятці також опинилися бар Penicilli з Гонконгу, The Clumsies з Афін, Manhattan Bar з Сінгапуру, Side Hustle з Лондону, Paradiso з Барселони, 28 Hong Kong Street з Сінгапуру та Drink Kong з Риму.
Всього до рейтингу топ 500 потрапили бари із 113 міст та 53 країн. До рейтингу також потрапив і київський бар Parovoz Speak Easy. На сьогоднішній день він посідає у списку 255 місце. Повний список 500 найкращих барів можна подивитися за посиланням.
В рамках виставки Wine&Spirits Ukraine 2021 в Україні відбувся дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards 2021, під час якого вітчизняні й міжнародні експерти обрали найкращі українські вина та міцні напої. 
У категорії вин у конкурсі брали участь 135 вин з України, Молдови, Австрії, Італії, Аргентини, Болгарії у категоріях: ігристі (білі й рожеві), білі тихі, червоні тихі, рожеві тихі. Головну нагороду конкурсу – Платину – отримало українське вино Beykush Рислінг Резерв 2019 від виноробні Beykush Winery. В категорії міцних напої на конкурс було представлено 21 позиції. Найвищими нагородами – Платиною – були відзначені Коньяк України марочний групи КС Херсон (15 років) від ДМК Таврія, а також коньяк Divin Tiraspol XO 15 years від KVINT.
В Іспанії тим часом відбулася «крадіжка століття». З ресторану Atrio, відзначеного двома зірками Michelin, було викрадено кілька пляшок дорогого вина. До ресторану на території готелю зайшла пара «відвідувачів», які висловили бажання зупинитися в готелі та повечеряти. Коли адміністратор відійшов запитати, чи може персонал приготувати для гостей їжу, грабіжники скористалися можливістю, спустилися у винний погріб і зламали замки. 
Поліція вважає, що злочин був ретельно продуманий: злодії використали витончені засоби для злому замків і в результаті покинули ресторан із 45 пляшками вишуканого вина, серед якого були пляшки, яким понад 200 років. Злодії забрали пляшки лімітованої колекції Romanee Conti, кожна з яких продається в Atrio за 12 500 євро, а також найдорожче вино в ресторані — Chateau d'Yquem 1806 року, куплене на аукціоні за 12 тис. євро, однак у меню ресторану за нього була вказано ціну 350 тис. євро.

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям