Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
Головне сьогодні - це захист інтересів галузі

2 серпня 2022 року відбулась онлайн зустріч учасників НРАУ з Головою Правління банку “Восток”, відомим банкіром Вадимом Мороховським, який розповів, що відбувається наразі з банківською системою та фінансами в Україні та як в майбутньому це може вплинути на ринок ресторанних послуг в країні.

Банкір поділився своїми міркуванням і прогнозами щодо економічної ситуації в країні. Пропонуємо Вашій увазі основні тези з цієї зустрічі:
  -  Українська банківська система змогла вистояти і багато в чому підтримати українську економіку. «Хакерські» атаки продовжують здійснюватися на українськи банки, проте банківська система була готовою до них і наразі з успіхом відбиває спроби комп’ютерних атак.
  -  Ресторанна галузь - одна з тих, які найбільше постраждали внаслідок війни, тому що цей бізнес в першу чергу пов'язаний з гарним настроєм, радісними подіями в житті людей, позитивом, якого зараз вкрай обмаль. Багато ресторанів потрапляли під обстріли, хтось залишився на окупованих територіях.
  -  У довоєнні часи величезний обсяг продуктів, як правило, закуповувався за кордоном. Тому одним з можливих рішень для рестораторів Вадим Мороховський бачить у спрямуванні своїх зусиль на переробку і виготовлення українських продуктів на експорт, зараз час займатися імпортозаміщенням.
  -  Але слід зазначити, що і після перемоги ресторанний бізнес деякий час буде відчувати труднощі, поки українське суспільство не досягне довоєнного рівня благополуччя. Тому Вадим Мороховський радить саме зараз звертати увагу на переробку, експорт та пропагування українських продуктів, як і української культури за кордоном. Як варіант, експерт радить, по можливості, відкривати ресторани та магазини українських продуктів в європейських країнах.
  -  На думку Вадима Мороховського, в складні часи треба триматися разом, уникаючи конфліктів і розколів в компаніях. Конкуренція - це добре, але головне сьогодні - це захист інтересів галузі спільними зусиллями.
Саме задля цього НРАУ консолідує свої зусилля та проводить практичні та стратегічні зустрічі для бізнесу.

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям