Підтримка +38 067 362-05-42
Приєднатися
Що ми їстимемо у 2022 році. 10 фудтрендів майбутнього

Американська мережа продуктових супермаркетів Whole Foods Market опублікувала аналіз трендів, які «гойдатимуть» гастрономію наступного року. Розповідаємо про десять фудтенденцій, які на думку американців задаватимуть тон світовій гастрономії у 2022-му.

Міське фермерське господарство. Наступний рік заповідає всім пристойним ресторанам і супермаркетам мати власний город. Прямо в місті, можна навіть на даху власного закладу. Як от, наприклад, це зробили в новаторському магазині Whole Foods Market, який відкрили в Брукліні 2013 року. На даху супермаркету розташована оранжерея Gotham Greens, яка забезпечує магазин свіжими та екологічно вирощеними зеленню та салатами. Теплиця працює на сонячному світлі та 100% відновлюваній електроенергії. 
Юдзу. Цей фрукт розміром з мандарин має кислий і терпкуватий смак і часто використовується в заправках, зельцерах і різноманітних соусах. У ресторанах смак юдзу (який є чимось середнім між лаймом, лимоном і грейпфрутом) використовують, щоб підкреслити супи, овочі, локшину та рибу.
Редукціанство. Цей термін пішов від слова редукція, тобто скорочення. Він означає скорочення споживання м’яса, молочних продуктів та яєць, але при цьому не виключаючи їх повністю зі свого раціону. Редукціанці віддають перевагу м’ясу преміум-класу, отриманому з тварин трав’яної відгодівлі, та яйцям курей, вирощеним на пасовищах.
Гібіскус. Так, мова про квіти, які мають у своєму складі велику кількість вітаміну С.
Гібіскус має довгу та смачну історію у світі чаю, а тепер виробники продуктів використовують його солодкий, терпкий смак у фруктових пастах, йогуртах і напоях, які завдяки квітам отримують яскраво-рожевий відтінок.
Безалкогольні напої. Міленіали та представники покоління Z відмовляються від алкоголю, віддаючи перевагу тверезому способу життя. Експерти кажуть, що в найближчому майбутньому тенденція не зникне, і радять виробникам подумати про елегантні варіанти безалкогольних коктейлів.
Зернові, які допомагають ґрунту. Мова йде про зернові культури, які підтримують оборот поживних речовин та сприяють загальному здоров’ю ґрунту. У якості прикладу наводять кернзу – злакові, розроблені Land Institute. Кернза є першою багатолітньою зерновою культурою, яка може давати врожай кілька років поспіль. На відміну від інших зернових, які ростуть лише один сезон і тим самим виснажують ґрунт.
Насіння соняшника. Продукти з соняшнику не містять горіхових алергенів і залишаються у категорії корисних снеків для дітей. З насіння соняшника виходять чудові крекери, морозиво, олія та вершкові сири. 
Моринга. Популярний суперфуд та остання альтернатива матчі. Листя дерева моринги містить багато поживних речовин і має оздоровчий вплив на організм. Його зараз можна знайти у вигляді порошку зеленого кольору, який додають у коктейлі, соуси та випічку. 
Функціональні газовані напої. Мова йде про «шипучки» з пробіотиками та газовані тоніки з додаванням пребіотиків, вітамінів, трав’яних екстрактів та ін. Експерти радять міксувати популярні фруктові смаки з нетрадиційними інгредієнтами та зробити ці напої безалкогольною альтернативою ігристому вину. 
Куркума. Плов і лате з куркумою вже давно не новинка, та зараз ця спеція стає популярним інгредієнтом для інших продуктів. Її додають у крупи та гранолу, квашену капусту та морозиво на рослинному молоці.  

Хто може бути учасником НРАУ

  • Ваш бізнес пов'язаний з індустрією гостинності України
  • Ви готові розвиватися у колаборації з нами для підвищення ефективності свого бізнесу та розвитку ресторанної індустрії
  • Ви розділяєте наші цінності та ідеї та готові активно працювати для їх реалізації
Рестораторам Партнерам Асоціаціям